Tussenringen

Tussenringen zijn ringen die je tussen je camera en objectief plaats. Het zorgt ervoor dat je van een kleinere afstand kan scherpstellen, waardoor je onderwerp groter in beeld komt.

Tussenringen bevatten echter geen glas. Hierdoor heb je geen kwaliteitsverlies, echter kost het je wel licht.
Tussenringen worden vaak in setjes van drie geleverd 12, 20 en 36 mm dik. Het mooie hiervan is dat je zelf de lengte van je tussenring kan bepalen want je kan ze apart van elkaar gebruiken of een combinatie ervan maken, je kan dus meerdere tussenringen tegelijk gebruiken. En des te langer de tussenring, des te groter je onderwerp in beeld komt.

Er zijn 2 soorten tussenringen, namelijk  met en zonder contactpunten.
Zonder contactpunten zijn de goedkoopste tussenringen echter vervallen dan de automatische functies van de camera zoals diafgragma instellen en autofocus. Deze zijn al voor een paar euro te krijgen als je even goed zoekt op internet.

Met contactpunten vind ik persoonlijk beter werken omdat je dan tenminste de functies van je camera behoudt. Deze zijn meestal wel een stuk duurder, denk aan zo’n 80 tot 100 euro. Maar het voordeel van je diafragma instellen en een werkende autofocus vind ik dit persoonlijk waard.